null

#clubvoorbeelden

Hoe organiseren andere clubs hun Play Unified activiteit? Laat je inspireren!

Bekijk meer

Het organiseren van een Play Unified activiteit of actie hoeft niet lastig of tijdrovend te zijn. Sterker nog, het is vaak eenvoudiger dan je denkt. Denk aan een gecombineerde training op de club, een mixed warming-up, een mixed wedstrijdje, een instuif waar iedereen welkom is, een najaarstoernooitje, een mixed clinic gegeven door het eerste team van de club, samen naar een wedstijd kijken van de topspelers van de club en ga zo maar door.

Deze clubs gingen je voor:

Hockey @ SV Kampong

 • Dolle pret bij de Utrechtse hockeyclub Kampong. Zestien leerlingen van groep 6 van de Utrechtse Kohnstammschool kregen, samen met zestien verstandelijk beperkte leden van de omnivereniging, hockeytraining van Kampongcoach Marieke Dijkstra.
  • Lees hier het verslag van de Play Unified hockeyactiviteit op Kampong - 5 augustus 2021  
  • Deze Play Unified activiteit heeft ook het nieuws gehaald! Lees hier het krantenartikel terug - 5 augustus 2021 

Aftrap @ FC Twente - Go Ahead Eagles

 • De spanning was om te snijden in de catacombe van de Grolsch Veste op 20 februari 2022. Daar mochten namelijk 40 Special Olympic sporters uit Twente in een volle Grolsch Veste met speciale vlaggen en spandoeken het heilige gras betreden voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente - Go Ahead Eagles. Een ervaring om nooit te vergeten.

SO-GV.jpeg

ParaHockey @ SV Kampong

 • Op zondag 3 april 2022 mochten de ParaHockeyers van SV Kampong Hockey meelopen in de line-up van Heren 1 voorafgaand aan de wedstrijd tegen Klein Zwitserland. Een fantastische ervaring voor de ParaHockeyers die ze nog lang zal bijblijven. 

Schermafbeelding 2022-04-14 om 10.36.51.png

Voetbal @ de Korhoen

 • Het G-voetbal team van voerbalvereniging de Korhoen werd uitgedaagd door het sterrenteam van RTV-Oost. Het team van de Korhoen mocht zich na een felle strijd terecht winnaar noemen van deze 'oefeninterland'. 

Aftrap @ Heracles-Feyenoord

 • Zondag 10 april 2022 was een bijzondere dag voor 15 G-voetballers van voetbalvereniging SVZW uit Wierden. Samen met de spelers van Heracles mochten zij het veld betreden voorafgaand aan de wedstrijd Heracles-Feyenoord.

Handbal @ Nederland - Griekenland

 • Het Nederlands Dames Handbal team gaf op zaterdag 23 april 2022, voorafgaand aan de EK kwalificatie wedstrijd tegen Griekenland, een clinic aan verschillende G-handballers. Hier kan je goed zien hoeveel plezier iedereen bij de clinic had. 

Voetbal @ SCWoezik

 • Zondag 29 mei vindt het Voetbal+SCWoezik plaats. Een voetbaltoernooi voor sporters met een verstandelijke beperking. Tijdens dit toernooi gaan reguliere spelers van onze club de uitdaging aan met sporters met een beperking. Tevens gaan een 10-tal teams uit de regio, waaronder een team  uit de bijzondere eredivisie " NEC ", en  teams uit Beuningen, Wamel, Nijmegen, Oss en Wijchen een sportieve strijd aan om de Paul van Beelen bokaal te bemachtigen.

Gymnastiek @ Tumo

 • Maandag 30 mei  2022 hebben de Tumo G-Gym groep en de Tumo turngroep 12+ samen een mixtraining gehad onder leiding van Diana Alblas, hulp coachen Justin Haas, Daphne Haas en Ruurd Visser.  Daarbij werden zij technisch bij gestaan door 3 ex topsporters; Marisa Koedoot (op jonge leeftijd diverse keren Nederlands kampioen, in 2013 1e op Pre-Olympic Youth Cup en in 2015 in Jong Oranje), haar broer Daan Koedoot (tot 14 jaar eredivisie, daarna 1e divisie en Nederlands Kampioen 2e Divisie meerkamp) en zus Nadia Koedoot (2015 -2016 topsport daarna 3e divisie)  Voor beide groepen was de mixtraining een voorbereiding op komende wedstrijden. De G-Gymmers voor de Special Olympics en de 12+ turngroep voor de onderlinge wedstrijd. 

Hockey @ MHC Fletiomare

 • Heren 1 traint de G-hockey. Dinsdagavond 31 mei heeft Heren 1 in het kader van #PlayUnified een mooie training gegeven aan onze G-hockeyers. #PlayUnified draait om samen sporten: topsporters worden door G-sporters uitgedaagd voor een gezamenlijke training of wedstrijd. En daar hebben coach Jandaan Vos en vijf van zijn spelers, inclusief de keeper, gehoor aan gegeven. Na wat inspelen, volgde een oefening met afronding op goal. De G1 heeft uitgebreid de strafcorner geoefend en tot slot is er een wedstrijd gespeeld. Het was een heel geslaagde, gezellige en leerzame avond die zeker voor herhaling vatbaar is.  

G-keepsters met Heren 1 keeper - Fletiomare.jpg

Super COOL! Almere

 • We hebben al diverse Nationale Inline Skate wedstrijden en de Regionale Spelen (ism andere organisaties) georganiseerd. Play Unified en Super COOL! Afgelopen weken deden er in Almere ca. 45 deelnemers en sportmaatjes mee. Een gezellige club mensen bij elkaar. Het hebben van een sportmaatje (het liefst één op één) is de basis voor Super COOL. Ze sporten samen, ze stimuleren elkaar, ze enthousiasmeren elkaar en worden vrienden. Daardoor worden de deelnemers (maar ook sommige van de sportmaatjes) vitaler, zelfverzekerder, zelfstandiger. Hun wereld wordt letterlijk groter. 

Het is dus iedere week SAMEN sporten (Play Unified) bij Super COOL! 

SuperCOOL1.jpg

Schaatsen/ Skeeleren @ IJsvereniging Zoetermeer

 • Laura schaatst al 16 jaar bij ons! Inmiddels is zij helemaal opgenomen in de club en kent iedereen haar. Laura is op dit moment de enige G-rijder en heeft het erg naar ons zin. Zij krijgt geen privéles maar staat net als de rest van de leden, ingedeeld op niveau in een groepje. Zoals jullie op het filmpje kunnen zien heeft Laura o.a. meegedaan met de clubkampioenschappen shorttrack. Met een assistent langs de baan en op het ijs heeft zij alle ritten gereden. Als afsluiter wordt traditiegetrouw de relay gereden. Het mooie aan de relay bij YVZ is dat zowel de jongsten als de oudsten tegelijk op het ijs staan. Van net klaar met de kennismakingscursus tot rijders die op hoog niveau rijden in het KTT, het KNSB Talent Team en Laura stond ook op het ijs en reed gewoon mee. Het was een groot feest! 
 • Filmje: Laura @YVZ 

Tennis @ TC de Snelle Sprong

 • De meeste G-Tennissers zijn afhankelijk van een ouder en/of begeleider. Ze worden naar het tennispark gebracht en gehaald. Iedere zaterdag wordt er getraind met een tennistrainer. Doordat er gewerkt wordt met het buddysysteem zijn er altijd 2 buddy’s uit onze groep beschikbaar om te assisteren tijdens de training. We willen stimuleren dat tennisvereniging De Snelle Sprong in Tegelen een club is waarbij echt iedereen samen sport. Er worden bijzondere activiteiten georganiseerd om dit te promoten. Toss-avonden en een aantal toernooien zijn momenten waarop jeugd en G-tennissers ook mogen aansluiten. We zien in de praktijk dat aan de Toss-avonden enkel G-tennissers meedoen die in wedstrijdverband kunnen spelen en die niet afhankelijk zijn van vervoer door anderen. 
 • Het project ‘G-tennis on Tour’ heeft op 25 september 2021 plaats gevonden.
 • Het project ‘G-tennissers dagen clubleden uit’  heeft op 14 mei 2022 plaatsgevonden. De G-tennissers hebben 2 vaste tennisgroepen uitgedaagd om met hen te komen spelen. Dit was een groot succes waarin tal van leden hebben deelgenomen.
 • Op 2 juli 2022 is er een mini toernooi en huldiging van de kampioenen van de competitie teams. Hierbij zal er getennist worden in diverse ronden met jeugd, G-tennissers en senioren door elkaar. Waarna er wordt afgesloten met een feestavond en BBQ. 

Wielrennen @ G-Cycling Meteoor-Assen

 • We trainen structureel in de zomer maanden elke dinsdagavond. Eerst met onze eigen groep en daarna sluiten we aan bij de reguliere jongeren van de vereniging om ieder op onze eigen manier en eigen niveau mee te draaien met de andere atleten. Dit doen we al 3 jaar. Op donderdag trainen enkele van ons mee met de regulieren groepen. In winterdag trainen enkele van ons op de dinsdag avond. Afgelopen zondag hadden we de wedstrijd "Jeugdronde van Assen" daar werd een aparte koers geregeld voor de ID-Renners landelijk. Ook doen wij mee aan Veldrijwedstrijden en weg wedstrijden en dan zij onze rijders geïntegreerd tussen andere categorieën en wordt en gestart via de zogenaamde massa start. Elke voor- en najaar hebben we een weekendkamp waarbij we in het voorjaar gezamenlijk ieder op ons eigen niveau aan mee doen. In Maart trainen we dan op de openbare weg mee met de andere rijders en in september trainen we mee op de veldrijfiets of mountainbike in de bossen die in de omgeving liggen van de locatie waar het kamp gehouden wordt.    

  G-Cycling Meteoor-Assen.png

Volleybal @ Volleybal4All in Varsseveld

 • Wij zijn Volleybal4All (5 kinderen en 2 begeleiders) en trainen wekelijks op woensdagmiddag in de sporthal in Varsseveld. Op dit moment zijn wij in de voorbereiding op de Special Olympics, wat hebben wij hier zin in! Om goed op elkaar ingespeeld te raken maar ook met betrekking tot Play Unified, hebben wij besloten diverse mensen uit te dagen om tegen ons te spelen. ZIe het filmpje hoe wij dit hebben gedaan! Leuk om te melden is dat alle mensen die zijn uitgedaagd, de uitdaging aan gaan. Dit betekent dat wij de 3 weken voor de Special Olympics tegen de volgende groepen gaan spelen: 
 • Meisjes C2 van Heva VcV. Hierin zit o.a. een zus van één van onze spelers.  
 • Buurtsportcoaches. Wij hebben onze buurtsportcoaches uitgedaagd! Tijdens de corona hebben de buurtsportcoaches in samenwerking met ons buitensporten georganiseerd. Nu willen wij hen kennis laten maken met onze binnensport! 
 • Dames 1 van Heva VcV!

Volleybal4All.jpeg

Special Kids Dag @ AV Sprint

De Special Kids Dag wordt al jaren georganiseerd om kinderen met en zonder beperking samen te laten sporten én kennis te laten maken met verschillende sporten. 

Special-kids-dag_youtube.jpg

Training @ Huizen D1

Het Special Olympics Team NL hockey team is uitgedaagd voor een training samen met de dames van Huizen D1. Met elkaar werkten zij een training af, oefenden zij met shoot-outs en werd er een wedstrijdje gespeeld. Na de training kregen de sporters de kans om vragen te stellen en werden tips en tricks uitgewisseld. 

null

Golftraining @ Toxandria

Ter voorbereiding op de World Games in Berlijn zijn de golfers van Special Olympics Team NL 2023 uitgenodigd om te komen trainen bij Golfclub Toxandria. Oefenen op een vreemde baan was een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op de wedstrijden in Berlijn. 

null

Uitzwaaitraining judoka's

Onder de vakkundige leiding van de Vlaardingse topjudoka Christina Heck trainden de judoka’s van Special Olympics Team NL tijdens een uitzwaaitraining terwijl hun ouders, begeleiders en sponsors toekeken. De judoka’s grepen hun kans en stelden diverse vragen aan Christina, waarna zij de sporters nog een paar tips meegaf voor het aanstaande evenement. 

null

Foto: Tamara Heck

Meld je hieronder aan voor de digitale Play Unified-kit. Dan krijg je meteen toegang tot allerlei handige documenten en tips & tricks voor het organiseren van een Play Unified activiteit. 

AANMELDEN

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Laat je inspireren!

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png