Challenge 3x3 Basketbal DONAR vs BVG G-Team 20190128-1044_2.jpg

#opdeclub

Meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking op de club

Bekijk meer

Om inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten, is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen. 

Dit klinkt simpel en dat is het ook! Het wordt alleen nog (te) weinig gedaan. Daar willen wij vanuit Special Olympics Nederland verandering in gaan brengen. Het is tijd voor Play Unified op de club! Sporters met en zonder verstandelijke beperking die samen op de club gaan sporten. Niet om te winnen, maar om van elkaar te leren. Dat is Play Unified.

Hoe werkt Play Unified op de club? 

Het doel van Play Unified op de club is een inclusievere clubcultuur. Leden met en zonder beperking leren elkaar op de club kennen en herkennen, juichen elkaar toe en sporten samen. 

Het streven is om op zoveel mogelijk sportclubs in Nederland een Play Unified activiteit te laten plaatsvinden, waar G-sporters hun clubgenoten uitdagen voor een sportactiviteit. Dit kan dus bijvoorbeeld een mixed training zijn, een mixed wedstrijdje of een mixed deelname aan een clubtoernooi onder begeleiding van een trainer, G-coördinator, topcoach of -sporter van de eigen club. Denk hierbij aan de trainer van één van de eerste teams of een topsporter(s) van de club. 

null

"93% van de G-sporters sporten op een apart veld of tijdstip, terwijl duizenden verlangen naar een plek om samen met anderen te sporten"

Play Unified onderzoek 2020, Mulier Instituut

Doe mee en win gave prijzen! 

Deelnemers aan Play Unified op de club maken kans op hele gave prijzen. Kijk bij de Grote WIN-actie voor alle prijzen op een rij en hoe je je inzending voor de WIN-actie kan versturen. 

Meld je hier aan voor de digitale Play Unified-kit. Hier krijg je toegang tot allerlei handige documenten en tips & tricks voor het organiseren van een Play Unified activiteit. 

AANMELDEN

Waarom is Play Unified op de club zo belangrijk?  

Het idee van Play Unified op de club is ambitieus en tegelijk heel eenvoudig. Play Unified op de club brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact, zodat hun houding en gedrag positief verandert. 

Play Unified op de club activiteiten zijn ontmoetingen waar positieve ervaringen worden gedeeld. Denk hierbij aan een mixed training, een mixed wedstrijd of mixed clinic. Mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in de samenleving. 

"Ruim de helft van de mensen met een verstandelijke beperking vindt het belangrijk en leuk om in contact te komen met sporters zonder beperking"

Play Unified onderzoek 2019, Mulier Instituut

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Doe mee en win

Special Olympics Nederland

Play Unified is een initiatief van Special Olympics Nederland. Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partners

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe initatieven.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png