Challege Epke vs Erik 20181229-496 (1) 1.png

#PLAYUNIFIED

Play Unified = meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking

Bekijk meer

Om inclusie van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten, is om te beginnen meer ontmoeting en begrip nodig. Sport is in onze ogen bij uitstek de plek waar we elkaar ontmoeten, samen emoties beleven en begrip voor elkaar ontwikkelen.

De bereidheid bij sportverenigingen om sporters met een verstandelijke beperking in hun vereniging te verwelkomen is groot. Er blijven echter ook belemmeringen om te kunnen sporten, waardoor Play Unified (samen sporten) nog te weinig wordt gedaan. 

Waarom is Play Unified zo belangrijk?

Het idee van Play Unified is ambitieus en heel eenvoudig tegelijk. Play Unified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact waardoor wij hun houding en gedrag positief veranderen. Wanneer we dat doen dan leveren wij een tastbare bijdrage aan inclusie.

Play Unified activiteiten zijn ontmoetingen waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samen een positieve ervaring delen. Denk hierbij aan samen naar een voetbalwedstrijd gaan, samen trainen en samen een overwinning vieren of samen een nederlaag verwerken. Mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in de samenleving.

Doelstellingen 2022

70x

PlayUnified op school

750x

PlayUnified op de club

20x

Nijntje voor iedereen

Special Olympics Nederland

Play Unified is een initiatief van Special Olympics Nederland. Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partners

 

Social media

Volg #playunified

instagramfacebooktwitter

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png