Lize en leerlingen van de Kohnstammschool

#opschool

Met Play Unified op school wordt gebouwd aan een ‘Unified Generatie’

 

Bekijk meer

Met Play Unified op school wordt gebouwd aan een ‘Unified Generatie’. Een generatie jonge mensen die de weg vrijmaken voor een toekomst van begrip, respect en inclusie. 

Play Unified op school brengt basisschoolleerlingen in contact met sporters met een verstandelijke beperking. Sport is bij uitstek de plek waar wij elkaar leren kennen en wederzijds respect en begrip voor elkaar krijgen. Door samen te sporten, van elkaar te leren en plezier te maken vormt het project een Unified Generation, die inclusief denkt én doet.

Uitdagende activiteiten

Play Unified op school is bedoeld voor basisschoolleerlingen uit groep 6 en 7. Het project bestaat uit verschillende activiteiten waarbij nieuwsgierigheid, onderzoekend vermogen en beweging worden gestimuleerd en gedurende het project wordt omgezet naar kennis en respect. De klas gaat knutselen en doet onderzoek naar een verstandelijke beperking en de organisatie Special Olympics. Daarnaast worden vragen bedacht die gesteld mogen worden aan de sporter die de gastles komt verzorgen. 

 

AD.jpeg

Afsluitend wordt er samen bewogen op het plein of in de gymzaal. De leerlingen worden als laatste ook uitgenodigd voor een Special Olympics evenement bij hen in de buurt zodat ze de sporters in actie zien en ze kunnen aanmoedigen.

Samen in beweging

Inmiddels hebben 28 klassen deelgenomen aan Play Unified op school en hebben ruim 700 leerlingen kennis gemaakt met een Special Olympics sporter! Tijdens de gastlessen luisteren de leerlingen aandachtig naar verhalen over gewonnen medailles, mooie sportmomenten en ambities. Ook leren ze wat Special Olympics voor de sporters betekent en hoe belangrijk het is om (samen) te sporten. Tijdens de ‘persconferentie’ worden alle vragen van de leerlingen beantwoord waarna het tijd is om samen in beweging te komen. Na een goede warming-up werd er samen gesport.

Met dit sportieve en maatschappelijke project werken we aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat. Wil je van jouw basisschool ook een Play Unified school maken? Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Special Olympics Nederland!

“Voor de leerlingen was het bijzonder om kennis te maken met sporters met een beperking. Het leverde mooie en pure reacties op, mede doordat de leerlingen met de sporters in gesprek konden gaan."

docent Eerste Nederlandse Montessori School

“Wat leuk om dit een keer te horen, ik kende dit nog niet. Super leuk dat zij ook gewoon kunnen sporten”

reactie van leerlingen van de Rosa Basisschool

Special Olympics Nederland

Play Unified is een initiatief van Special Olympics Nederland. Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze partners

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe initatieven.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png