null

#opdeclub

Onze judoka's laten stralen, daar draait het om! 

Elk jaar wordt in Vlaardingen de ‘Dag zonder Drempels’ georganiseerd. Dit is een evenement waarbij mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten. De 15e editie van Dag zonder Drempels werd gehouden op zaterdag 19 augustus 2023.

Tijdens deze middag zijn vier van onze Special Olympics judoka sporters actief geweest om mensen & kinderen met en zonder beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met judo. Ze hebben geholpen met het aanleren van vallen/valbreken en de basisworpen. Tijdens deze middag hebben we ook een “meet and greet” georganiseerd, waarbij de judoka’s hun handtekeningen hebben uitgedeeld op een mooie kaart met een foto van het judoteam. Belangstellenden konden ook vragen stellen en hun complimenten overbrengen. Ze stonden daar vol trots met hun medailles om hun verhaal te vertellen en te laten zien dat je met een beperking ook zo’n mooi doel kunt bereiken. 

null

null

Voor ons als coaches is het ook erg leuk om ze zo bezig te zien. Ze zijn een belangrijke factor in het geheel.
Zij weten al meer van judo, dan alle anderen die voor het eerst een keer komen judoën. Zo vervullen ze dus een belangrijke rol, wat ook bijdraagt aan het zelfvertrouwen van onze sporters.

Het evenement Dag zonder Drempels wordt al jaren georganiseerd, waarbij judo vanaf de 1e editie een vast onderdeel is tijdens dit evenement. In de beginjaren heeft Rob (hoofdcoach) regelmatig deelgenomen aan voorbereidende vergaderingen, maar nu gaat dat als een gestroomlijnde machine en is het even aftikken van afspraken uit voorgaande jaren.

Mijn tip voor andere verenigingen of clubs zou dan ook zijn: kijk of het mogelijk is om bij een groot evenement aan te sluiten, zodat je krachten kunt bundelen.

Alma van der Knoop
Coach Special Olympics Team NL 2023 judo

null

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2023 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png