null

#opdeclub

Play Unified op de club: probeer, durf & doe!

Wanneer je G-sporten hebt binnen je club, ben je al bewust van het belang van groepsgevoel en integreren in de maatschappij. Door een sportactiviteit organiseren onder de vlag van Play Unified, draagt dit een steentje bij. Het welbekende duwtje in de rug om verder te kijken dan wat we tot nu toe deden aan een inclusieve clubcultuur.

Op donderdagavond 14 september 2023 speelde het G-team van v.v. Rolderboys een mixtoernooi samen met spelers van andere seniorenteams. Er zijn zes teams gemaakt, per team één hoofdverantwoordelijke welke herkenbaar was voor de teamleden. In het bijzonder de G-spelers gekoppeld/voorgesteld aan de teamcaptain. Na de gezamenlijke warming-up hebben de teams vijf wedstrijdjes van 12 minuten gespeeld. Zodat elk team elkaar heeft getroffen.

Ik weet dat inclusie leeft op onze club, maar het was prachtig om te zien dat er vanuit alle seniorenteams een mooie opkomst was voor het mixtoernooi tegen het g-team. Voor alle 55 sporters heeft deze activiteit een hele positieve indruk achter gelaten. Geopperd is om elk jaar in september, deze activiteit te herhalen. Het G-team zelf wilde dit wel elke maand ;)

null

Meedoen aan Play Unified op de club zorgt voor directe verbinding, elkaar herkennen, groeten en aanspreken alle volgende keren op het sportpark. Contact tussen mensen met en zonder beperking, wordt laagdrempelig. Het levert voor het G-team direct op: gezien worden en erbij horen. 

Ik zou zeggen: doen!

Het is niet lastig om een activiteit te organiseren binnen de club. Je kan het zelf zo groot of klein maken als mogelijk is. De gezamenlijke binding is al het sporten. Met dat gegeven is het uitgangspunt al duidelijk. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het passend maken zodat G-sporters hierin mee kunnen. Ik zou zeggen: doen! Hoe groot of klein je de activiteit ook organiseert, het levert altijd binding op.

Marieke Blaak
G-coördinator v.v. Rolderboys

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2023 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png