null

#OPDECLUB

Samen sporten en plezier beleven is zo belangrijk!

Atletiek Vereniging Sprint Breda is een grote club in zowel de breedte- wedstrijd als topsport. Wij doen mee aan Play Unified op de club, omdat wij inclusiviteit en integratie hoog in het vaandel hebben staan. Al jaren organiseren wij de Special KIDS-dag in oktober. De Special KIDS (Kinderen Integreren Door Sport) dag is een sportkennismaking-dag voor kinderen met en zonder beperking, waarbij ze kennis kunnen maken met sport en met elkaar. Aangezien kinderen niet alleen atletiek leuk vinden, maar wij kinderen ook graag kennis willen laten maken met andere takken van sport, hebben we andere verenigingen ook uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Special KIDS-dag om hun sport te laten zien. 

Het was een leerzame en sportieve dag voor alle kinderen. Kinderen zonder beperking vinden het in het begin lastig om contact te maken, maar komen er toch snel achter dat ook kinderen in een rolstoel of met een verstandelijke beperking ook gewoon kunnen sporten en dat je daar toch ook veel lol samen mee kunt maken.

 

null


Het organiseren van deze dag ging goed. Alle verenigingen en scholen werkten supersnel mee en kijken altijd uit naar deze dag. Het was dit jaar wel moeilijker om sponsors en fondsen te vinden. Toch zou ik tegen andere clubs willen zeggen: De verrijking die kinderen meemaken/leren en vooral het plezier samen beleven is zo groot en waardevol.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png