null

#opdeclub

Trotse winnaars van de Play Unified op de Club Grote WIN-actie 2023

Bekijk meer

De afgelopen maanden vonden op vele Nederlandse sportvelden Play Unified activiteiten plaats. Een grote diversiteit aan activiteiten die niet alleen heel erg leuk waren, maar ook bijzonder leerzaam en inspirerend. Clubs konden hun activiteiten insturen om deel te nemen aan de Grote WIN-actie van Play Unified op de club. Het meest inclusieve Play Unified team, de actie met het mooiste Play Unified verhaal en de leukste Play Unified activiteit maakte kans op een gave prijs. De winnaar zijn nu bekend!

Winnaar meest inclusieve Play Unified team: Zwemvereniging Hera’11

Zwemvereniging Hera’11 uit Raalte organiseerde op 7 juli 2023 een mix-clubwedstrijd, waaraan alle afdelingen van de vereniging meededen. In gemixte Play Unified teams gingen de aqua-stars (5 t/m 11 jaar) synchroon-zwemmers, wedstrijdzwemmers én de G-zwemmers de strijd met elkaar aan. Als slotstuk deed iedereen mee aan een estafette en na afloop stond er een pastabuffet klaar. Aan deze wedstrijd deden ruim 80 leden mee.

Voor zwemvereniging Hera’11 was de activiteit een blijvende waarde. Jaarlijks gaat de mix-clubwedstrijd nu herhaald worden. “Wij zijn één vereniging, één familie. Samen sporten verbindt en zorgt voor een groet als men elkaar daarna weer tegenkomt.”, vertelt G-coördinator Wendy Scholten.

Special Olympics Nederland reikt de prijs voor het meeste inclusieve Play Unified team uit aan Hera’11. Door de gehele vereniging te betrekken bij de Play Unified activiteit creëert Hera’11 een inclusieve clubcultuur, waardoor iedereen zich onderdeel voelt van dezelfde club waar je sport. Het klinkt simpel, maar wordt pas écht werkelijkheid door het organiseren van dit soort activiteiten. Hera’11, van harte gefeliciteerd! Het G-team ontvangt sportvesten, met dank aan onze partner Craft Sportswear.

null

Winnaar actie met het mooiste Play Unified verhaal : VV Dubbeldam

Op zaterdag 29 oktober 2023 mocht Ethan, speler van het G-team, meelopen als ‘pupil van de week’ bij het eerste elftal van VV Dubbeldam. De ‘pupil van de week’ mag de hele dag overal bij zijn; bij de bespreking, de warming-up, mee het veld op met de scheidsrechters en spelers, hij mocht de aftrap verrichtten en scoren in het doel van de tegenstander. Ethan deed het allemaal. Tijdens de wedstrijd zat Ethan naast de coach en na afloop at hij met het team een patatje en kreeg hij een gesigneerde bal van alle spelers.

“Het was een geweldige ervaring voor onze speler en de spelers en begeleiding van ons eerste elftal. Dit was de eerste keer dat een G-speler dit heeft meegemaakt en we willen dit gaan uitbreiden met meerdere spelers van ons G-elftal. Het was fantastisch om te organiseren en geweldig om te zien dat deze jongen een super dag heeft gehad bij onze club. Hiermee laten we zien dat onze G-voetballers erbij horen en laten we de club beseffen dat er meer is dan ons eerste elftal.”, Patrick de Rover, trainer G-team VV Dubbeldam.

Special Olympics Nederland reikt de prijs voor het mooiste Play Unified verhaal uit aan voetbalclub VV Dubbeldam. De voetbalclub geeft met het organiseren van de ‘pupil van de week’ de G-sporters binnen de club het podium wat ze verdienen én gaan door om meerdere spelers van het G-team deze kans te geven. Wat ons betreft een geweldige actie wat het G-voetbal een boost geeft. Tevens een goed voorbeeld voor andere clubs hoe op een laagdrempelige en simpele manier een Play Unified ontmoeting te creëren. VV Dubbeldam, ga zo door en van harte gefeliciteerd! Het G-team, inclusief coaches en trainers winnen een teamuitje naar de Efteling, met dank aan onze partner Toyota Nederland.

null

Winnaar leukste Play Unified activiteit – Rolder Boys

Voetbal toegankelijk maken voor iedereen is een belangrijke doelstelling van voetbalvereniging Rolder Boys. Ervoor zorgen dat de G-voetballers zich onderdeel van de vereniging voelen is net zo belangrijk vinden ze. Tijdens de Nationale Sportweek 2023 is er daarom een mixtoernooi georganiseerd waarbij de G-voetballers samen hebben gespeeld met selectiespelers, damesvoetballers en andere senioren. Inclusief, dus alles door elkaar en daarmee voor iedereen toegankelijk.

“In totaal hebben 50 leden meegespeeld met het Play Unified mixtoernooi. Ik weet dat inclusie leeft op onze club, maar toch prachtig om te zien dat uit alle senioren-teams een mooie opkomst is gekomen. Iedereen binnen de club is het erover eens: alle spelers van het G-team zijn zo onbevangen, mooi, hartelijk, toegankelijk en oprecht dat Play Unified als vanzelfsprekend wordt ervaren.”, aldus Marieke Blaak, G-coördinator Rolder Boys

Special Olympics Nederland reikt de prijs voor de leukste Play Unified activiteit uit aan voetbalvereniging Rolder Boys. Rolder Boys heeft binnen de club al veel aandacht voor inclusie, maar door alle clubleden bij deze Play Unified activiteit te betrekken groeit de saamhorigheid nog meer binnen de club. Rolder Boys ontvangt een cheque voor het organiseren van een BBQ-feest op de club, met dank aan onze partner Coca-Coca in Nederland. 

null

Alle prijswinnaars gefeliciteerd! Ga vooral door met het organiseren van Play Unified activiteiten op de club. Kijk hier voor meer inspiratie voor je eigen activiteiten. Hou onze website én social kanalen goed in de gaten voor de Grote WIN-actie van volgend jaar.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png