PU op School compbreed.jpg

#OPSCHOOL

Play Unified op basisscholen in Den Haag

Bekijk meer

De afgelopen weken hebben bijna 400 leerlingen van 1 Delftse en 5 Haagse basisscholen deelgenomen aan het project Play Unified op school. Play Unified op school brengt leerlingen van groep 6 en 7 in contact met sporters met een verstandelijke beperking. Door verschillende activiteiten leren de basisschoolleerlingen Special Olympics sporters kennen en komen zij samen in beweging.

Het programma bestaat uit verschillende activiteiten. De leerlingen gaan met elkaar aan de slag om meer te weten te komen over een verstandelijke beperking en over de organisatie Special Olympics. Daarnaast worden ze creatief uitgedaagd om zelf een aanmoedigings-yell en een warming-up te verzinnen. Tijdens de knutsel-les wordt hard gewerkt aan zelfgemaakte vlammen en pom-poms om de deelnemers aan de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag (digitaal) aan te moedigen.

20210521_141120 DELEN.jpg ENMS 1 DELEN.jpg

Van elkaar leren

Play Unified staat voor het realiseren van ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Belangrijk onderdeel van het programma is de gastles verzorgt door een Special Olympics sporter. Tijdens de gastles luisteren de leerlingen aandachtig naar verhalen over gewonnen medailles, mooie sportmomenten en ambities. Ook leren ze wat Special Olympics voor de sporters betekent en hoe belangrijk het is om (samen) te sporten. De klas krijgt na het verhaal van de sporter de mogelijkheid om vragen te stellen, een heuse persconferentie.

“Voor de leerlingen was het bijzonder om op deze manier kennis te maken met/stil te staan bij sporten met een beperking, en wat leverde dit mooie en pure reacties op. Het hielp daarbij heel erg dat we met de sporters in gesprek konden gaan en ze vragen konden stellen. Ondanks dat dit via Teams moest, kwam het toch onwijs goed over”, – Docent Eerste Nederlandse Montessori School

Samen sporten

Doel van het project is om het geheel af te sluiten door samen te bewegen. Jammer genoeg lieten de maatregelen rondom corona het nog niet toe om daadwerkelijk met elkaar te sporten, maar dat weerhield de leerlingen en de sporter er niet van om samen (op afstand) de warming-up vast te doen voordat de les werd afgesloten. 

“Wat leuk om dit een keer te horen, ik kende dit nog niet. Super leuk dat zij ook gewoon kunnen sporten” - reactie van leerlingen van de Rosa Basisschool.

Met de zelfgemaakte vlammen en pom-poms in de hand, roepen de leerlingen luidkeels de zelfbedachte yell om alle deelnemers aan de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag aan te moedigen.

Rosa basisschool DELEN.jpg

Play Unified is het programma van Special Olympics dat ontmoetingen realiseert tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Met dit sportieve en maatschappelijke project werken we met elkaar aan een samenleving waarin niemand buitenspel staat! In het najaar zal het project worden voortgezet bij basisscholen in de rest van Nederland. Heb jij interesse in dit project voor jouw basisschool? Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met Jolanda van 't Verlaat.

Op de hoogte

Gerelateerde artikelen

Bekijk al het nieuws
undefined

Special Olympics Team NL verspreidt Play Unified boodschap door Nederland

De afgelopen weken hebben ruim 300 leerlingen van verschillende scholen in Nederland kennis gemaakt met een sporter van Special Olympics Team NL. Tijdens gastlessen werd uitvoerig verteld over het belang van sporten en hun deelname aan de World Games in Berlijn. Zo werken we met Play Unified aan een ‘Unified Generatie’; een generatie jonge mensen die de weg vrijmaken voor een toekomst van begrip, respect en inclusie.

8 juni 2023
undefined

Heel Twente in het teken van Play Unified op school

Door heel Twente heen werden de afgelopen weken Play Unified gastlessen gegeven door Special Olympic sporters.

20 juni 2022
undefined

Play Unified op school in Den Haag

Play Unified op school realiseert ontmoetingen op basisscholen in Den Haag

30 juni 2021

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Play Unified

Social Media

Volg #PlayUnified

instagramfacebooktwitter

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf elke maand op de hoogte van onze nieuwe initatieven.

Doe mee

DEEL DE CHALLENGE #Playunified

2024 Play UnifiedPrivacy verklaringCookiebeleidDisclaimerPartnersContact
SO_Nederland_Mark_Web_WHT 1.png
image 1.png